Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Fiinariina

Fiinariina

Fiinariina parantaa kotona tai hoivakodissa asuvien vanhusten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja toimintakykyä sekä lieventää omaisten huolta. Yrityksen toiminta täydentää kunnallisen kotihoidon tukipalveluita.

 

Jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi!

Jokaisella on oikeus ulkoiluun!

Jokainen tarvitsee arjen elämyksiä!


Fannista Fiinariinaan


Fiinariinan ohjaksia pitelee Honkasen Riikka, Säkylän flikka, vuosikertaa 1969. Fiinarina on perustettu 2010, mutta sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1973. Tuolloin Riikka pääsi päivähoitoon naapurin Fannille, ja aran tytön reviiri avartui tomerien mammojen maailmalla. Päivähoito oli kolmen vuoden ajan luontevan vastavuoroista: Riikka auttoi kaihileikkaukseen menossa olevaa Fannia pukemaan vaatteet päälle oikein päin ja luki sanomalehteä, vaikkei osannutkaan vielä lukea. Fanni taasen opetti hänelle monenlaisia elämäntaitoja ja erityisesti virkkaamisen saloja.

Riikan kertomaa: “Olen aina ollut erityisen viehtynyt vanhemman väen seurasta. Missä mamma tai pappa, siellä olen minäkin. Korvat höröllä kuuntelemassa, pullakahveja hörppimässä ja korttipelien saloja oppimassa. Oman mummuni luona erityistehtäviini kuului siivouspäivänä pölyjen pyyhintä.” Siis ihan selvää ainesta kotityöpalveluihin! Niinpä teini-ikäinen Riikka pääsikin kesätöihin Säkylän kunnan vanhuspalveluihin kahtena vuonna. Se oli antoisaa ja palkitsevaa työtä.

Aluksi ammatillinen polku johdatteli tytön toiselle polulle. Riikka opiskeli Tampereella määrätietoisesti maisteriksi pääaineenaan venäjän kääntäminen, vaikka maailmalla myllersi 1990-luvun alussa. Uravalinta vei hänet mielenkiintoisiin työtehtäviin 20 vuoden ajaksi teollisuuden ja EU-projektien asiantuntijatehtäviin. Riikka alkoi suunnata katseensa luovien alojen suuntaan 2010, kun hän perusti Fiinariinan päätyönsä ohella. Ensimmäisen vaiheen Fiinariina sai voimansa Suomen murteista: pikkuinen verkkoputiikki myi persoonallisia käsintehtyjä murrelahjatuotteita. Vuonna 2015 puhalsivat uudestaan muutoksen tuulet, ja Riikka päätti siirtää Fiinariinan toiminnan aivan uudelle alalle. Oman isän muistisairaus herätti hänet huomaamaan, kuinka paljon asioita voisi tehdä toisella tavalla vanhustyössä.

 

Elämän roihua

Uusi Fiinariina, idea hyvinvointipalveluyrityksestä, syntyi Riikan unelmista, vapaaehtoistyössä kerätyistä kokemuksista ja halusta tehdä vanhustyötä elämänmyönteisellä tavalla. Fiinariina on rakennettu sydämen ääntä kuunnellen, huolellisesti, mutta suurella liekillä.